In the News 2009
RK NIEUWS

“Catholics for Choice”: Paus ook Onzeker over Effect Condoms

 

 “De paus geeft toe dat ook hij niet zeker weet of condooms wel of niet kunnen helpen bij de verspreiding van het HIV- virus. Waar twijfel is, is vrijheid en katholieken kunnen zelf kiezen of zij al dan niet condooms gebruiken. De overgrote meerderheid van de katholieken heeft die keuze al lang gemaakt en gebruikt condooms, om zichzelf en hun partners te beschermen tegen seksueel overdraagbare ziektes, zoals HIV”.

Dit zegt Jon O’Brien, voorzitter van de Amerikaanse beweging “Catholics for Choice”, nadat het Vaticaan aan de uitspraak van de paus dat “uitdelen van condooms het aids-probleem alleen maar verergert”, het woord “risico” heeft toegevoegd.

“Luister naar experts.”

“Wij doen een beroep op de paus om terug te komen op zijn standpunt over het gebruik van condooms en een verbod zo snel mogelijk op te heffen. Hij zou moeten luisteren naar experts van organisaties zoals de VN en de Wereldgezondheidsorganisatie, die ondubbelzinnig van mening zijn dat het gebruik van condooms helpt tegen de verspreiding van Aids”, aldus O’Brien. “Het kostte de kerkelijke hiërarchie 359 jaar om terug te komen op haar standpunt over Galileo. Wij hopen dat het deze keer niet zo lang zal duren”.

This article originally appeared in RK Nieuws.

Catholics for Choice